Tallers mares i pares

EL DIÀLEG I L’ESCOLTA ACTIVA : COMUNICACIÓ AMB ADOLESCENTS

Una bona comunicació familiar és la clau per tenir cura de les relacions entre els membres de la família i oferir als fills/es eines per establir relacions positives en el seu entorn social. L’escolta activa és una bona estratègia per fomentar el diàleg en el sí familiar, ja que consisteix a mostrar als altres el nostre interès per conèixer els seus sentiments i opinions.

 

LES ETAPES DE L’ADOLESCÈNCIA I COM ACTUAR DAVANT D’ELLES

Aproximació al món de l’adolescència i els canvis que suposa en l’àmbit biològic, cognitiu, emocional i social proporcionant informació i eines per ajudar i entendre els fills/es en aquesta transició.

CONDUCTES DESAFIANTS: COM LES PODEM PREVENIR?

Reconèixer una conducta desafiant, analitzar l’origen d’aquesta i com les podem prevenir.

L’objectiu d’aquest taller és donar eines als pares i familiars per poder reconduir conductes no desitjades dels nostres fills i joves, per tal d’harmonitzar les relacions i els espais que compartim.

HÀBITS I ESTILS DE VIDA SALUDABLES

Sempre parlem d’aquelles conductes de risc a les que s’exposen els joves i que cal que els ajudem a evitar, però quines són i com podem fomentar aquelles conductes que són beneficioses per ells?

El PaS. LA TRANSICIÓ DE PRIMÀRIA A SECUNDÀRIA

El pas de primària a secundària és una etapa de grans canvis, tant acadèmics com personals i socials. El suport dels pares i mares pot ser clau per ajudar als fills/es a adaptar-se a aquests canvis i afavorir l’èxit acadèmic i personal.

ADOLESCÈNCIA I NOVES TECNOLOGIES “PANTALLATS”

Un element definitori i característic de la societat d’avui en dia, és el d’estar permanentment connectada a Internet fent ús de xats, videojocs, xarxes socials, etc.

Des de fa un temps pares, mares i educadors observem una certa tendència per part d’infants, joves i adolescents a emprar-les d’una manera desmesurada, desordenada i sense prou informació. La ràpida i constant evolució i actualització dels dispositius i les aplicacions digitals, fa que sovint no sapiguem com actuar per manca de coneixements i referents.

tree-200795_960_720

RELACIONS ABUSIVES: COM ACTUAR I PREVENIR EL BULLYING

Les relacions abusives són un element cada dia més present a les escoles de tot el territori. Els pares i mares som un model a seguir i és important treballar amb els joves les relacions de respecte i igualtat.

COM MOTIVAR ELS NOSTRES FILLS

La motivació és el motor que ens porta a l’acció, si entenem els processos i els mecanismes de la motivació podrem animar les conductes dels altres i les nostres pròpies cap a aquelles metes que considerem més desitjables.