Tallers joves

ACTUA CONTRA EL BULLYING

Les relacions abusives són una qüestió que cada dia està més present a la societat actual i que s’ha traslladat a diversos espais on participen els joves. Actualment aquest fenomen està agafant força als centres educatius creant conflictes i malestar entre joves i equips docents.

 

ESTUDI EFICAÇ: TÈCNIQUES I ESTRATÈGIES D’ESTUDI

Quin és el meu estil d’aprenentatge? Quins són els hàbits i estratègies que poso en pràtica? Són els més adients per un estudi eficaç? Conèixer el propi perfil com a estudiant i modificar-lo, si cal, per a optimitzar les hores d’estudi.

 

QUÈ VULL SER I COM ACONSEGUIR-HO

Quines professions són les que m’agraden? Què busco en una feina? Quins són els meus interessos? Quines habilitats i competències tinc?

L’objectiu d’aquest taller és aportar als joves eines i recursos per orientar-se cap a un futur acord amb els seus interessos i capacitats, tant en l’àmbit personal, com educatiu i professional.

 

 

CAPACITATS: sensibilització sobre la diversitat funcional

Aproximació al món de la discapacitat als joves, treballant la sensibilització cap el col·lectiu i treballant el valors de l’autosuperació i el respecte.

 

DE VOLER A FER: LA MOTIVACIÓ

A vegades tenim moltes ganes d’assolir un objectiu o meta personal, però mai fem el pas per aconseguir-ho. Què és el que falla? Un dels elements més importants per arribar a una meta és tenir la motivació suficient per aconseguir-ho.

 

TU DECIDEIXES: prevenció sobre les drogues

L’objectiu del taller és proporcionar informació general sobre els efectes nocius de les drogues, de les situacions que ens poden conduir a consumir-les i proporcionar eines per tal de prendre una decisió informada i responsable davant el seu consum.

 

SEX-CRET: Trenquem el silenci

La sexualitat d’una persona engloba una part biològica, psicològica i sociocultural que està condicionada pels nostres pensaments, creences, emocions, actituds i rols. Tenir salut sexual és poder viure la sexualitat d’una manera integral, autònoma, igualitària, satisfactòria i respectuosa amb un mateix i amb els altres.

 

PARLEM-NE: resolució de conflictes entre companys

Què passa quan tenim un conflicte amb una altra persona però no sabem com gestionar-ho? Què podem fer per millorar les relacions amb els altres i entendre’ns millor?

 

El PAS: la transició de l’escola a l’institut

Quines diferències hi ha entre l’escola i l’institut? Quins canvis em trobaré? Com em puc preparar per a la nova etapa que començo?

És important descobrir els principals canvis que es produeixen entre l’etapa de primària i la de secundària., saber què implica aquest canvi d´etapa, i donar eines als joves per poder gestionar el canvi d’una manera òptima.

 

MIRANT-ME AL MIRALL: autoestima, autoconcepte i recursos personals

L’adolescència és una època marcada per grans canvis tant físics com psíquics. És per això que és important treballar l’autoestima i l’autoconcepte en els joves, perquè puguin gestionar millor la nova etapa que estan vivint.

 

GÈNERES: UNA VISIÓ GLOBAL

Les diferències de gènere existeixen, però quines són biològiques i quines són socials i marcades pels estereotips? Som o ens fan?